Att vara studentkonsult

Extrajobba som studentkonsult hos Unitalent

Som studentkonsult hos Unitalent får du möjligheten att arbeta inom det området du studerar. Det innebär att du som student får chansen att samla på dig praktiska erfarenheter och jobba med arbetsuppgifter där du kan tillämpa dina teoretiska kunskaper på ett verkligt case.

Att vara studentkonsult innebär att bli anställd hos Unitalent och arbeta med våra kunder som finns inom olika branscher och i olika storlekar. Oavsett vilket konsultuppdrag du som student jobbar med så finns det alltid en projektledare från Unitalent som coachar dig i ditt uppdrag.

Fördelar som studentkonsult

Det finns flera fördelar med att jobba som studentkonsult, nedan finns några listade:

  • Värdefulla erfarenheterAtt arbeta i ett konsultuppdrag innebär även att du samlar på dig värdefulla erfarenheter och kunskaper. Dessa erfarenheter kan även ge dig ett försprång i din framtida karriär.
  • Testa dig framSom studentkonsult får du möjlighet att testa olika arbetsuppgifter och jobb. Därigenom får du chansen att se vad som intresserar dig.
  • Inblick i arbetslivetDu får möjlighet att få en inblick i arbetslivet och olika branscher.
  • Utbildning och eventMöjlighet att delta under utbildningar och event.
  • Kontakter i näringslivet – Som studentkonsult hos Unitalent arbetar du med verkliga case och har då möjlighet att lära känna nya personer inom olika företag. Detta kan vara värdefullt för dig när det är läge att börja söka jobb efter examen.

Om våra studentuppdrag

Område, omfattning och antal studentkonsulter i ett uppdrag varierar

Unitalent vänder sig till alla studenter vid Linköpings universitet vilket innebär att vi har en stor bredd bland våra studentuppdrag. Vi strävar efter att det ska finnas något för alla.

I våra studentuppdrag kan du arbeta i projekt enskilt eller i team tillsammans med en eller flera andra studentkonsulter. Konsultuppdragen kan även sträcka sig över längre eller kortare perioder och innebära allt från några timmars arbete i veckan upp till heltid under en viss tid. Variationen bland våra studentuppdrag gör att du som student kan välja om du är intresserad av att jobba enskilt, i grupp med andra, under några månader eller under längre perioder.

Inom dessa områden har vi studentuppdrag

Organisation & Ekonomi

Mentorskap & Pedagogik

Organisation & Ekonomi

Marknad & Strategi

IT & Teknik

Hälsa & Life Science

Flexibilitet för dig som studentkonsult

Vi värdesätter studenternas tid

För oss är det viktigt att du som student har möjlighet att själv kunna styra över ditt arbete och arbetstid. Våra studentkonsulter har möjlighet att själva kunna avgöra var och när de ska arbeta, med några få undantag. Flexibiliteten innebär dels att studentkonsulten kan avgöra om de exempelvis vill arbeta under måndag förmiddag eller torsdag eftermiddag alternativt en kväll eller helg. Många av våra uppdrag går även att genomföra på distans vilket innebär att studentkonsulten kan jobba exempelvis hemifrån, på Unitalents kontor eller på tåget.

Event och träffar mellan studentkonsulter

Lär känna andra och lär dig nya saker

Vi älskar när erfarenheter och kompetenser utbyts mellan våra studentkonsulter. För att möjliggöra detta så anordnar vi event och träffar mellan våra studentkonsulter. Allt ifrån mindre träffar med våra team till större event som sommaravslutningar.

Under dessa träffar får våra studentkonsulter möjlighet att träffa andra studenter som kommit olika långt med sina studier samt från olika utbildningar. Som studentkonsult hos oss får du då chansen att knyta kontakter med nya personer.

Nyfiken på kommande event? Kolla in vår Facebook.

Vad tycker våra studenter?

Jag har alltid känt att jag blir tagen på allvar och att mitt arbete är värdefullt och att min rekommendation är viktig. Att också ha friheten att kunna lägga upp arbetet själv och anpassa arbetet efter studierna är väldigt skönt.

Josefine Eklund

Energi, miljö, management

Det bästa med konsultuppdrag hos Unitalent är deras möjlighet för dig som student att få en fot in på arbetsmarknaden och möjligheten att använda dina kunskaper i verkliga projekt.

Tom Larsson

Civilingenjör i informationsteknik

Det har varit väldigt lärorikt att arbeta med ett verkligt fall, där man dels måste hantera nya typer av problem, men där resultatet kan ha verklig positiv påverkan. På grund av att man mött många nya typer av problem känner jag att min problemlösningsförmåga förbättrats under projektet.

Hanna Fredriksson

Energi, Miljö & Management

Det bästa med mitt konsultuppdrag är att jag har lärt mig otroligt mycket inom mitt framtida yrkesområde. Det är väldigt flexibelt. Kulturen inom Unitalent är att studierna går först, vilket är väldigt betryggande som student.

Julia Friman

Human Resources

Det bästa är variationen mellan olika uppdrag, man kan fastna för branscher man inte hade en aning om att man tyckte var intressant. Sen självklart alla härliga kollegor som man har nära samarbete med som alltid stöttar en.

Simon Ågren

IT & Management

För mig har mycket handlat om att förstå vad behovet är i företaget och att skapa tydligare mål för att bryta ner arbetet. Att arbeta deltid gör att jag som student kan få praktisk erfarenhet i kombination med det jag studerar vilket är värdefullt. 

Sanna Linnér

IT & Management

Jag skulle säga att den främsta erfarenheten jag tar med mig är självständigt arbete, att lösa uppdrag själv som jag kanske inte är så van med. Det har varit väldigt personligt utvecklande!

Emma Skogsmo

Politices kandidatprogram

Man har möjligheten att få praktisk erfarenhet inom ett område som man är intresserad av, och kanske till och med vill arbeta inom. En annan bra sak med konsultuppdragen på just Unitalent är att man blir tilldelad en projektledare som man alltid kan slänga iväg frågor till.

Rebecka Walfridson

Visual Media Design

Det bästa med LuMiNk är att man får hjälpa ungdomar med deras plugg och man får en återblick i hur det själv var när man satt med liknande problem när man var i deras ålder.

André du Rietz

Elektronikdesign

Att arbeta mot en kund var spännande och vissa saker fungerade inte riktigt som jag tänkt mig, men det är något jag drog lärdom av. Det var också väldigt kul att jag fick samarbeta med en student som pluggade ett annat program än jag själv. Vi lärde oss mycket av varandra

Klara Smeds

Energi, miljö, management

Det är ett roligt, flexibelt och lärorikt extrajobb som ger mycket erfarenheter som jag vet att jag kommer ha nytta av i framtiden!

Ellinor Lönngren

Industriell ekonomi

Att man får lära sig en massa saker på ett praktiskt sätt men som fortfarande relaterar till min utbildning. Mycket i en civilingenjörsutbildning är väldigt teoretiskt så då är det fantastiskt att få vara i mer skarpt läge.

Carl Hampus Hedén

Maskinteknik

Det som sticker ut mest är att få jobba tillsammans med otroligt duktiga och drivna människor. På mina uppdrag arbetar jag med allt ifrån entreprenören eller forskaren bakom företaget till företags– eller projektledare. En väldigt lärorik och inspirerande miljö att arbeta i.

Axel Anhammer

Maskinteknik

Mina projektledare är jättehärliga personer som verkligen peppar och tycker det är kul när man kommer med nya idéer. Känner jag att något känns svårt så kan jag berätta det och då får jag den hjälp jag behöver. Det blir på så sätt en väldigt rolig, kreativ och trygg arbetsmiljö.

Emmy Englund

Systemvetenskap

Det bästa är att man kan arbeta flexibelt som konsult hos Unitalent. Som student har man ofta varierande arbetsbelastning under en termin och därför är det perfekt att man själv kan styra över när och var man vill arbeta.

Hjalmar Endre

Maskinteknik

Jag har fått möjlighet att jobba så nära det jag faktiskt vill jobba med i framtiden. Och att få vara så självgående så att man verkligen kan anpassa efter studierna och ibland även istället för studierna;)

Albert Jonsson

Maskinteknik

Vi tror på dig!

Våga utmana dig själv för att utvecklas

Som studentkonsult hos Unitalent får du möjlighet att utvecklas. Vår grundtanke är att med rätt inställning och nyfikenhet kommer man långt. Våga ta dig ann uppdrag där du idag inte kan allt för att under tiden kunna lära dig och få nya erfarenheter och kompetenser. Skulle något under vägen kännas svårt eller oklart så vänd kan studentkonsulten alltid vända dig till din projektledare för att ha vidare diskussion.

Projektledarens roll

Som studentkonsult hos oss är du aldrig ensam i ditt updrag

Alla studentkonsulter som arbetar hos oss har alltid en projektledare med sig i uppdraget. Projektledarens roll är huvudsakligen att fungera som ett bollplank och att vara en person som studentkonsulten kan vända sig till vid frågor. Projektledaren är vanligtvis med vid ett första möte mellan studentkonsulten och kunden, har avstämningar under uppdragets gång samt vid avslutande möte. I vissa uppdrag är projektledaren mer involverad och stöttar även studentkonsulten med processer och upplägg samt feedback på arbetet under uppdragets gång. För dig som studentkonsult kan det vara en trygghet i att det alltid finns någon att ställa frågor till och diskutera olika funderingar du kan ha under ett studentuppdrag hos oss.

Är du nyfiken på vad det innebär att vara studentkonsult?

Gör en intresseanmälan eller sök ett ledigt uppdrag.

Tillgängliga uppdrag