Att extrajobba som studentkonsult hos Unitalent

Smygstarta karriären redan under studietiden

Som studentkonsult hos Unitalent får du möjligheten att arbeta extra inom det området du studerar. Det innebär att du som student får chansen att samla på dig praktiska erfarenheter och jobba med arbetsuppgifter där du kan tillämpa dina teoretiska kunskaper på ett verkligt case.

När du jobbar extra som studentkonsult blir du anställd hos oss på Unitalent och arbetar med våra kunder som är företag inom olika branscher och av olika storlekar. Oavsett vilket konsultuppdrag du som student jobbar med så finns det alltid en projektledare från Unitalent som coachar dig i ditt uppdrag och finns där om du behöver råd och stöd.

Varför borde jag jobba extra som studentkonsult?

Upptäck möjligheterna hos oss

Det finns flera fördelar med att jobba som studentkonsult, som till
exempel:

  • Värdefulla erfarenheter – Att arbeta i ett konsultuppdrag hos oss innebär att du samlar på dig värdefulla erfarenheter och kunskaper.
    Dessa erfarenheter kan även ge dig ett försprång i din framtida karriär.
  • Testa dig fram – Som studentkonsult får du möjlighet att testa olika arbetsuppgifter och jobb samt få inblick i olika typer av företag. Därigenom får du chansen att se vad som intresserar dig och kanske på så sätt närma dig vad du vill jobba med efter examen.
  • Inblick i arbetslivet – När du extrajobbar hos oss får du en insyn i hur livet examen kommer vara och får prova på din nya bransch. Kanske möter du även din framtida arbetsgivare?
  • Utbildning och event – Möjlighet att delta under utbildningar och event med Unitalent.
  • Kontakter i näringslivet – Som studentkonsult hos Unitalent arbetar du med verkliga case och har då möjlighet att lära känna nya
    personer inom olika företag. Detta kan vara värdefullt för dig när det är läge att börja söka jobb efter examen.
  • Tjäna extrapengar– Sist men inte minst är självklart alla jobb hos oss betalda och det är väl alltid välkommet med lite extrapengar att dryga ut CSN med?

Om våra studentuppdrag

Varierande omfattning och område i samma uppdrag

Unitalent vänder sig till alla studenter vid Linköpings universitet vilket innebär att vi har en stor bredd bland våra studentuppdrag. Vi strävar efter att det ska finnas något för alla.

I våra studentuppdrag kan du antingen arbeta i projekt enskilt eller i team tillsammans med en eller flera andra studentkonsulter. Konsultuppdragen kan även sträcka sig över längre eller kortare perioder och innebära allt från några timmars arbete i veckan upp till heltid under en viss tid. Variationen bland våra studentuppdrag gör att du som student kan välja om du är intresserad av att jobba enskilt, i grupp med andra, under några månader eller under längre perioder.

Inom dessa områden har vi studentuppdrag

Organisation & Ekonomi

Mentorskap & Pedagogik

Organisation & Ekonomi

Marknad & Strategi

IT & Teknik

Hälsa & Life Science

Flexibilitet för dig som studentkonsult

Vi värdesätter din tid

För oss är det viktigt att du som student har möjlighet att till stor del själv kunna styra över ditt arbete och arbetstid. Våra studentkonsulter har möjlighet att själva kunna avgöra var och när de ska arbeta, med några få undantag. Flexibiliteten innebär dels att du som studentkonsult ofta kan förlägga stora delar av din arbetstid själv och avgöra om du exempelvis vill arbeta under måndag förmiddag eller torsdag eftermiddag alternativt en kväll eller helg. Vi litar på att ni genomför ert jobb efter bästa förmåga och finns tillgängliga när ert uppdrag kräver det.

Många av våra uppdrag går även att genomföra på distans vilket innebär att du kan jobba exempelvis hemifrån, på Unitalents kontor eller på tåget. Med andra ord skapar vi goda förutsättningar för du att kunna kombinera ett extrajobb hos oss med dina studier på ett smidigt sätt!

Event och träffar mellan studentkonsulter

Lär känna andra och utbyt erfarenheter

Vi älskar när erfarenheter och kompetenser utbyts mellan våra studentkonsulter. För att möjliggöra detta så anordnar vi kontinuerligt event och träffar mellan våra studentkonsulter. Allt ifrån mindre träffar till större event som sommaravslutningar. Vi anordnar också tillfällen där du som student har möjlighet att träffa spännande företag som skulle kunna vara din framtida arbetsgivare.

Under dessa träffar får våra studentkonsulter möjlighet att träffa andra studenter som kommit olika långt med sina studier samt är från olika utbildningar. Som studentkonsult hos oss får du då chansen att knyta kontakter med nya personer och utöka ditt kontaktnät.

Nyfiken på kommande event? Kolla in vår Facebook eller Instagram!

Vad tycker våra studenter?

Det bästa med konsultuppdrag hos Unitalent är deras möjlighet för dig som student att få en fot in på arbetsmarknaden och möjligheten att använda dina kunskaper i verkliga projekt.

Tom Larsson

Civilingenjör i informationsteknik

Jag har alltid känt att jag blir tagen på allvar och att mitt arbete är värdefullt och att min rekommendation är viktig.

Josefine Eklund

Energi, miljö, management

På grund av att man mött många nya typer av problem känner jag att min problemlösningsförmåga förbättrats under projektet.

Hanna Fredriksson

Energi, Miljö & Management

Det är väldigt flexibelt. Kulturen inom Unitalent är att studierna går först, vilket är väldigt betryggande som student.

Julia Friman

Human Resources

Det bästa är variationen mellan olika uppdrag, man kan fastna för branscher man inte hade en aning om att man tyckte var intressant.

Simon Ågren

IT & Management

Att arbeta deltid gör att jag som student kan få praktisk erfarenhet i kombination med det jag studerar vilket är värdefullt.

Sanna Linnér

IT & Management

Jag skulle säga att den främsta erfarenheten jag tar med mig är självständigt arbete, att lösa uppdrag själv som jag kanske inte är så van med.

Emma Skogsmo

Politices kandidatprogram

Man har möjligheten att få praktisk erfarenhet inom ett område som man är intresserad av, och kanske till och med vill arbeta inom.

Rebecka Walfridson

Visual Media Design

Det bästa med LuMiNk är att man får hjälpa ungdomar med deras plugg och man får en återblick i hur det själv var när man satt med liknande problem när man var i deras ålder.

André du Rietz

Elektronikdesign

Det var väldigt kul att jag fick samarbeta med en student som pluggade ett annat program än jag själv. Vi lärde oss mycket av varandra.

Klara Smeds

Energi, miljö, management

Det är ett roligt, flexibelt och lärorikt extrajobb som ger mycket erfarenheter som jag vet att jag kommer ha nytta av i framtiden.

Ellinor Lönngren

Industriell ekonomi

Mycket i en civilingenjörsutbildning är väldigt teoretiskt så då är det fantastiskt att få vara i mer skarpt läge.

Carl Hampus Hedén

Maskinteknik

Det som sticker ut mest är att få jobba tillsammans med otroligt duktiga och drivna människor.

Axel Anhammer

Maskinteknik

Känner jag att något känns svårt så kan jag berätta det och då får jag den hjälp jag behöver. Det blir på så sätt en väldigt rolig, kreativ och trygg arbetsmiljö.

Emmy Englund

Systemvetenskap

Som student har man ofta varierande arbetsbelastning under en termin och därför är det perfekt att man själv kan styra över när och var man vill arbeta.

Hjalmar Endre

Maskinteknik

Jag har fått möjlighet att jobba så nära det jag faktiskt vill jobba med i framtiden.

Albert Jonsson

Maskinteknik

Projektledarens roll

Du är inte ensam!

Alla studentkonsulter som arbetar hos oss har alltid en projektledare med sig i uppdraget. Projektledarens roll är huvudsakligen att fungera som ett bollplank och att vara en person som studentkonsulten kan vända sig till vid frågor. Projektledaren är vanligtvis med vid ett första möte mellan studentkonsulten och kunden, har avstämningar under uppdragets gång samt vid avslutande möte.

I vissa uppdrag är projektledaren mer involverad och stöttar även studentkonsulten med processer och upplägg samt feedback på arbetet under uppdragets gång. För dig som är i början av din karriär kan det vara en trygghet att det alltid finns någon att ställa frågor till och diskutera olika funderingar du kan ha under ett studentuppdrag hos oss, du är aldrig ensam!

Vi tror på dig!

Våga utmana dig och förbättra dina kunskaper

Som studentkonsult hos oss på Unitalent får du möjlighet att utvecklas. Vår grundtanke är att med rätt inställning och nyfikenhet kommer man långt. Våga ta dig ann uppdrag där du idag inte kan allt för att under tiden kunna lära dig och få nya erfarenheter och kompetenser. Både vi och våra kunder är väl medvetna om att ni är studenter i början av er karriär och ingen förväntar sig att ni ska kunna allt. Skulle något under vägen kännas svårt eller oklart så kan du som studentkonsulten alltid vända dig till din projektledare för att ha vidare diskussion och få stöd i det som känns svårt.

Vill du också jobba som studentkonsult hos oss?

Gör en intresseanmälan eller sök ett ledigt uppdrag.

Tillgängliga uppdrag